Από τα Σεπόλια στην Ερμού και από εκεί στο Soho!

Η σημασία του SEO με απλά λόγια για τις μικρές επιχειρήσεις


SEO με απλά λόγια

To SEO με απλά λόγια!

Το SEO (Search Engine Optimization = Βελτιστοποίηση για την Μηχανή Αναζήτησης) αποτελεί μονόδρομο για την μικρή εταιρεία που θέλει να ανεβάσει τις επισκέψεις της και κατ`επέκταση τις πωλήσεις της μέσω της ιστοσελίδας της στο διαδίκτυο.

Με μια φράση που κρύβει όλο το νόημα του συγκεκριμένου άρθρου:
ένα μικρό μαγαζάκι που βρίσκεται σε παράδρομο στα Σεπόλια ή σε υπόγειο κάπου στα Ταμπούρια και έχει 10 πελάτες τη μέρα από του οποίους θα ψωνίσει ο ένας, μπορεί να βρεθεί με υποκαταστήματα (εικονικά) στην Ερμού, στην Εγνατία, στη Λάρισα, στην Καλαμάτα, στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη, με 5,000 πελάτες τη μέρα από τους οποίους θα ψωνίσουν οι 200.

Τα άσχημα νέα:

η σύγχρονη πώληση γίνεται μέσω της ιστοσελίδας σας στο διαδίκτυο και αν αυτή δεν είναι σωστά δομημένη και προωθημένη, δεν έχετε καμία ελπίδα στον τεράστιο και ολοένα αυξανόμενο ανταγωνισμό είτε στην Ελλάδα είτε παγκοσμίως.

Τα ευχάριστα νέα:
το κόστος για να καταφέρετε τα παραπάνω είναι μικρό αρκεί να μπορείτε να συνεκτιμήσετε τα οφέλη που θα έχει για την επιχείρησή σας και προφανώς να γίνει η δουλειά σωστά από ειδικούς. Αν ξοδέψετε €500 και δεν σας φέρουν κανένα αποτέλεσμα, τότε το κόστος είναι τεράστιο! Δυστυχώς αυτό είναι το σύνηθες βάσει των παραπόνων που ακούμε από τους πελάτες μας πριν τους αναλάβουμε. Αν όμως ξοδέψετε €5,000 και σας γυρίσουν πίσω €100,000 ή και πολύ περισσότερα ανάλογα το αντικείμενο τότε το κόστος είναι αμελητέο.
Και τα υπόλοιπα οφέλη για την εταιρεία σας τεράστια.

Τι καταφέρνει το σωστό SEO:

  • Την αύξηση των επισκεπτών μέσω της υψηλής θέσης στην google για τις λέξεις κλειδιά που μας ενδιαφέρουν. Για παράδειγμα ένα μαγαζί που πουλάει led, ύστερα από μελέτη θα ανακαλύψουμε πως ο κόσμος ψάχνει περισσότερο τη φράση λάμπες led, οπότε αν καταφέρουμε μέσω SEO να το φέρουμε ψηλά στην πρώτη σελίδα, θα έχουμε το μέγιστο αριθμό οργανικών αποτελεσμάτων άρα και επισκεπτών.
  • Την αύξηση των πωλήσεων αφού μέσω στόχευσης και σωστών κινήσεων SEO, οι επισκέπτες μας θα είναι κοινό που ενδιαφέρεται για το αντικείμενό μας και πιθανότατα την αγορά του προϊόντος μας μέσω του διαδικτύου. Όσο περισσότεροι οι σχετικοί επισκέπτες, τόσο περισσότερες οι πωλήσεις.
  • Την ενίσχυση της εταιρείας σε επίπεδο branding αφού όσο περισσότεροι το βλέπουν ή το επισκέπτονται, τόσο πιο γνωστό γίνεται το όνομα της εταιρείας και τόσο περισσότερο ανεβαίνει η φήμη της. 
  • Την αύξηση των επαγγελματικών ευκαιριών αφού ανάμεσα σε αυτούς που θα σας βρίσκουν υπάρχουν επενδυτές, υποψήφιοι συνεργάτες και άπειρες ευκαιρίες επέκτασης της εταιρείας σας σε όλο τον κόσμο.

Αν είστε επιχείρηση, έχετε ιστοσελίδα και δεν έχετε φροντίσει ακόμα να την προωθήσετε σε επίπεδο SEO ή το σκέφτεστε αλλά δεν ξέρετε που να απευθυνθείτε ελάτε να σας διαφωτίσουμε. Κάθε έργο μας και αποτέλεσμα εργασιών μας σε επίπεδο SEO είναι online και μετρήσιμο ανά πάσα στιγμή.

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε