Ελληνική εφαρμογή iphone - Περιοδικό Ταχυδρόμος - Συνέντευξη No Mercy

Όταν η πλάκα γίνεται επάγγελμα


no mercy iphone greek app

Ελληνική εφαρμογή iphone

To No Mercy είναι μια ελληνική εφαρμογή iphone που ξεχώρισε μέσα στις πιο γνωστές του είδους. Ακολουθεί η συνέντευξη των δημιουργών της στο περιοδικό ταχυδρόμος.

1. Με δυο λόγια, α) αυτό που κάνει η εφαρμογή, είναι να… και β) αυτό που την ξεχωρίζει είναι ότι…

1. α) σε βοηθάει να ξεφουντώσεις “τιμωρώντας” αυτούς που σου κάνουν δύσκολη
τη ζωή. Παρέχει στον χρήστη μια σειρά αδυσώπητων όπλων όπως τομάτες, αυγά, μια τσιπούρα, απλά πούρα (που σβήνεις σε φάτσες), γόβα στιλέτο, καραμπίνες, κουζινομάχαιρα κ.α. τα οποία μπορεί να εφαρμόσει πάνω σε αποθηκευμένες ή φρέσκιες φωτογραφίες.


1. β) είναι η πιο πλήρης και καλοσχεδιασμένη στο είδος της, με αντισυμβατικό ύφος αλλά υψηλά επαγγελματικό επίπεδο, αρκετή δόση μαύρου χιούμορ και αντιστρές χαρακτήρα. Μια «πελάτισσα» από την Αμερική έγραψε στα σχόλια στο appStore «η κολλητή μου έκλεψε τον άντρα και για να μην της ξεκολλήσω το δέρμα από το κρανίο (αμερικάνικη έκφραση), φόρτωσα την εικόνα της στο NoMercy…»
2. Η ιδέα, μας ήρθε όταν…

ψάχνοντας για μια καλή ιδέα (εκτός εργασίας, ύστερα από κάμποσες «i-μπύρες») ένας φίλος μας θύμισε μια παλιά εφαρμογή για pc με την οποία μπορούσε κανείς να καταστρέψει το desktop του με διάφορες βάρβαρες μεθόδους. Δεν κάναμε λοιπόν κάποια παρθενογένεση αλλά το πήγαμε λίγο παραπέρα επηρεαζόμενοι μεν αλλά χωρίς να αντιγράψουμε δε.

3. Αυτό που δεν θα ξεχάσουμε από όλη τη διαδικασία για τη δημιουργία της
app, είναι…

Την έκφραση απόγνωσης και αποστροφής της φωτογράφου όταν είδε το υλικό που έπρεπε να φωτογραφήσει (σπασμένα αυγά, χαλασμένες τομάτες, μουστάρδες κλπ). Μόλις κρατήσαμε δε την τσιπούρα με γοτθικό ύφος ως άλλοι Θωρ, γονατίσαμε από τα γέλια ομαδικώς. Αντίστοιχο γέλιο έπεσε και κατά την ηλεκτρονική επεξεργασία του τελικού υλικού και την εφαρμογή τους (ηλεκτρονικά πάντα) στα δικά μας πρόσωπα.

4. H ενασχόληση με τη δημιουργία ελληνικών applications για το iphone,
είναι α) ένα χόμπι το οποίο… αλλά και β) μια επικερδής εργασία που…

4. α) είναι καλό για αυτούς που το εξασκούν. Εμείς απευθυνόμαστε σε όλους τους χρήστες iphone ανεξαρτήτως γλώσσας και έχουμε επενδύσει άπειρες εργατώρες και φαιά ουσία για να το αντιμετωπίζουμε ανάλαφρα στον πυρήνα του. Άσχετα με το αν καταπιανόμαστε κυρίως με «ανάλαφρες» εφαρμογές και παιχνίδια. Η όλη διαδικασία βέβαια σίγουρα έχει στιγμές διασκέδασης και συγκινήσεις που δύσκολα βιώνεις σχεδιάζοντας ας πούμε μια επαγγελματική ιστοσελίδα.
4. β) καλύπτει τα έξοδα και αφήνει κάποιο κέρδος για απλές εφαρμογές που φτιάχνονται σε μικρό χρονικά διάστημα (1 εβδομάδα). Οι σοβαρές εφαρμογές με σωστή σχεδίαση και προγραμματισμό, που θα απευθυνόντουσαν αποκλειστικά σε έλληνες χρήστες είναι δίκοπο μαχαίρι γιατί έχουν μικρό target group. Το ότι μια εφαρμογή είναι καλή δεν σημαίνει πως θα κάνει αρκετές πωλήσεις. Προσπαθούμε να δημιουργούμε εφαρμογές οι οποίες να είναι κατανοητές και ενδιαφέρουσες για όλο το κοινό του iphone (όχι αποκλειστικά έλληνες). Αλλά και εκεί έχει ρίσκο γιατί η ποσότητα των εφαρμογών είναι τέτοια που είναι δύσκολο να πετύχεις διεθνές visibility.

5. Ένα application (όχι αναγκαστικά ελληνικό) που «ζηλεύουμε» και θα
θέλαμε να έχουμε σχεδιάσει, είναι…

το παιχνίδι Flight Control. Απλό, εξαιρετικά εκτελεσμένο, εθιστικό και πολύ προσοδοφόρο. Πιστεύουμε δε, ότι έχουμε καταφέρει να σχεδιάσουμε ένα παιχνίδι με τα παραπάνω ποιοτικά χαρακτηριστικά το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα και μένει να δούμε αν θα έχει και εμπορική επιτυχία.

6. Αυτό που ζητάει ο έλληνας καταναλωτής από την τεχνολογία και τα
gadgets είναι να…

να του απλουστεύει την καθημερινότητα, να του δίνει νέες προοπτικές και δυνατότητες. Σίγουρα ζητάει και λογική τιμή κτήσης καθώς πάρα πολλοί καταφεύγουν στο εξωτερικό για τις αγορές τους. Επίσης καλώς ή κακώς μια μερίδα gadgetάκηδων ζητάει την αυτοπροβολή μέσω της τεχνολογίας.
7. Αν η τεχνολογία απουσίαζε από την καθημερινότητά μας, τότε…

θα περιμέναμε κάθε πρωί να περάσει ο τελάλης για να μάθουμε τα νέα και θα ρίχναμε τομάτες και αυγά face to face διότι θα έλειπε από την ζωή μας το NoMercy και το iphone. Η τεχνολογία για εμάς εκτός από κίνητρο για επαγγελματική κατάρτιση, είναι ψυχαγωγία, απόδραση, ανάγκη και χωρίς αυτή θα ήμασταν κάποιοι άλλοι.

Legal Radiation Team 
I.Loukeris / Programming
S.Sarris / Concept & Graphics

Δείτε το


Leave a Reply