Web Hosting

Διαθέτουμε Αξιόπιστους & Γρήγορους Hosting Servers

Η φιλοξενία (web hosting) ενός site είναι σοβαρή και ευαίσθητη υπόθεση. Ο hosting server που θα φιλοξενήσει την εταιρεία σας είναι σημαντικό να είναι πολύ γρήγορος, να τρέχει όλες τις  υπηρεσίες που χρειάζεται ένα σύγχρονο website και να έχει 100% uptime, δηλαδή να μην κρεμάει ποτέ. Θέλουμε οι επισκέπτες μας να βιώνουν την βέλτιστη  user experience τόσο σε επίπεδο ταχύτητας hosting server άρα και πλοήγησης στο site* όσο και ποιότητας.

*Η ταχύτητα ενός web site δεν εξαρτάται μόνο από τον server που το φιλοξενεί, παρόλο που είναι από τα σημαντικά στοιχεία φυσικά. Έχει να κάνει και με την βελτιστοποίηση του κώδικα, των αρχείων και των services. Αν επιθυμείτε να αναλάβουμε το optimisation του site σας, είμαστε στην διάθεσή σας να κάνουμε ένα audit και να σας δώσουμε προσφορά.

Παρέχουμε τα παρακάτω πακέτα φιλοξενίας σε πανίσχυρους dedicated hosting servers:

 

Light
€75έτος
 • 1GB Χώρος
 • 10 Emails
 • Cpanel
 • 1Database
 • 10GB Traffic/μήνα
 • Καταχώρηση domain name
ΜΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ
Pro
€110έτος
 • 5GB Χώρος
 • 50 Emails
 • Cpanel
 • 2Databases
 • 30GB Traffic / μήνα
 • Καταχώρηση domain name
ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟ
Heavy Duty
€250έτος
 • 50GB Χώρος
 • Άπειρα Emails
 • Cpanel
 • 10 Databases
 • Άπειρο traffic
 • Καταχώρηση 3 domain names
ΘΕΛΩ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Tips για την κατάλληλη επιλογή Web hosting server.

Με ποια κριτήρια πρέπει ο επιχειρηματίας να επιλέξει τον κατάλληλο hosting server για την ιστοσελίδα του; Τελικά τι παίζει σημαντικό ρόλο και τι όχι από τις ατελείωτες γραμμές υπηρεσιών ενός web server που περισσότερο μπερδεύουν παρά βοηθούν στην επιλογή πακέτου φιλοξενίας site; Θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε μια καθοδήγηση παρακάτω:

Η αξιοπιστία και η ταχύτητα πρόσβασης.

Η ταχύτητα ενός web server είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες στο web hosting του site σας. Την ταχύτητά του μπορείτε να την τσεκάρετε κατ`αρχάς από το ίδιο το site της εταιρείας που προσπαθεί να σας πουλήσει την υπηρεσία, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο αλλά είναι μια αρχή. Αν για παράδειγμα το site της Insert είναι αργό, δύσκολα το δικό σας site (που από την Insert αγοράζετε hosting), 8α είναι γρηγορότερο. Σχετικά με την αξιοπιστία, πρέπει να ζητάτε τουλάχιστον 99% uptime, δηλαδή πως κατά το 99% της συνεργασίας σας με την εταιρεία hosting, το website σας θα είναι online και δεν θα πέφτει. Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων στην περίπτωση που δεν ισχύσει αυτό.

Συχνότητα Backup (ανάκτηση δεδομένων).

Είναι ζωτικής σημασίας ζήτημα το καθημερινό (και ακόμα συχνότερο) backup και η δυνατότητα άμεσης ανάκτησης των δεδομένων της ιστοσελίδας σας. Πρέπει να σας είστε βέβαιοι πως θα είστε καλυμμένοι σε αυτό το θέμα κατά την περίοδο συνεργασίας σας με την εταιρεία web hosting στην οποία θα επιλέξετε.

Τεχνική υποστήριξη 24 ώρες.

Είναι σημαντικό πλέον που το internet είναι ο κυριότερος συνεργάτης της σύγχρονης επιχείρησης, να μπορείτε να βρείτε κάποιον να σας βοηθήσει όταν έχετε πρόβλημα. Οπότε το 24ωρο support όταν μιλάμε για web hosting είναι μονόδρομος.

Μάξιμουμ μεταφορά δεδομένων (traffic).

Αυτό τον όρο θα τον δείτε να αναγράφεται ως data transfer, traffic, bandwidth, εμφανίζεται συνήθως σε GB (GigaBytes) και υπολογίζεται με τον μήνα. Έχει να κάνει με τον μέγιστο μη χρεώσιμο όγκο μεταφοράς δεδομένων κατά την επίσκεψη του site σας το μήνα. Κάθε επίσκεψη στο website σας, σημαίνει ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ του site και του επισκέπτη. Αν για παράδειγμα η κεντρική σελίδα σας έχει 10 φωτο (και τίποτα άλλο, που αυτό δεν γίνεται) από 50kb η κάθε μία, ένας επισκέπτης στην κεντρική σελίδα θα σας κοστίσει περίπου 0,5ΜΒ (500kilobytes). Οι 10 επισκέπτες θα κοστίσουν 5ΜΒ και οι 1000 θα κοστίσουν 500ΜΒ (0,5GB). Αν έχετε 1000 επισκέπτες την ημέρα μόνο στην κεντρική σας ιστοσελίδα, η οποία έχει 10 φωτογραφίες και τίποτα άλλο, αυτοί κοστίζουν 15GB το μήνα. Οπότε αν η συμφωνία με την εταιρεία που κάνει το hosting είναι για 10GB / μήνα, εσείς θα πρέπει να χρεωθείτε για άλλα επιπλέον 5GB τα οποία θα πρέπει να γνωρίζετε εξ`αρχής πως χρεώνονται. Για ένα μεσαίου μεγέθους website τα 30GB traffic είναι ένα νούμερο που θα σας καλύψει αν δεν σερβίρετε ήχο και video από το site σας και δεν έχετε πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα. Όλα αυτά τα νούμερα υπολογίζονται και μπορούν να προβλεφθούν με μια γρήγορη μελέτη πριν την συμφωνία για το πακέτο web hosting στο οποίο θα καταλήξετε.

Χώρος στον δίσκο του server.

Συνήθως προσφέρεται υπεραρκετός χώρος για την φυσιολογική λειτουργία του site σας. Άλλωστε πόσο χώρο να χρειάζεται ένα μεσαίου μεγέθους website. Τα 500MB συνήθως είναι υπέραρκετά. Εκεί που πρέπει να είστε προσεκτικοί είναι στον χώρο ο οποίος μετεβάλεται. Δηλαδή στα e-mail accounts. Αν δεν είστε συνεπείς στο να αδειάζετε το mailbox (δηλαδή να κατεβάζετε συχνά ολοκληρωτικά τα email σας από τιν server αλλά αφήεντε αντίγραφα, κάποια στιγμή θα γεμίσετε το όριο και δεν θα μπορείτε να δουλέψετε σωστά. Καλο είναι να μην είστε πολύ περιορισμένοι με την χωρητικότητα στον δίσκο. Τα 5GB για μια σύγχρονη μικρομεσαία εταιρεία συνήθως είναι μια χαρά.

Η διαχείριση των e-mails

Ο web server στον οποίο φιλοξενείτε την ιστοσελίδα σας πρέπει να σας παρέχει πληθώρα e-mail λογαριασμών με ονομασίες της επιλογής σας καθώς και όλα τα κατάλληλα εργαλεία για την πρόσβαση και την διαχείρηση των λογαριασμών σας από απόσταση. Όπως αξιοπρεπές εύχρηστο περιβάλλον διαχείρησης αν δεν είστε στον υπολογιστή σας, αυτοματισμούς όπως ρύθμιση αυτόματων απαντήσεων και προώθησης e-mail, pop3 και imap ανάλογα με την επιλογή σας. Ένας σύγχρονος web server σαν τους δικούς μας, μέ την χρήση ενός εκπληκτικού εργαλείου που ονομάζεται cpanel και είναι η αιχμή του λογισμικού όταν μιλάμε για διαχείρηση web services, παρέχει όλα τα παραπάνω απλόχερα. Δημιουργία νέων e-mails, αλλαγές κωδικών, πρόσβαση σε πληθώρα webmail interfaces, προωθήσεις και αντίγραφα λογαριασμών αλληλογραφίας και διάφορα ακόμα καλούδια για την απλούστευση ων υπηρεσιών web hosting και κατ`επέκταση την απλοποίηση της καθημερινότητάς σας σε σχέση με την τεχνολογία και την εργασία σας.

Υπηρεσίες και προσβασιμότητα.

Ανεξάρτητα του πακέτου στο οποίο θα κατλήξετε, πρέπει να σας παρέχονται όλοι οι τρόποι πρόσβασης / σύνδεσης στον server που σας φιλοξενεί για απόλυτη διαχείρηση και ενημέρωση των αρχείων σας, όπως FTP, SSH και φυσικά διαχείρηση μέσω σύγχρονου interface για μεταφορές αρχείων, backup databases, φιλτραρίσματα email κλπ. Παράλληλα πρέπει να είστε σίγουροι πως στον server τρέχουν όλες οι σύγχρονες και ενήμερες εκδόσεις software και υπηρεσιών web όπως php, mySql και phpMyAdmin περιβάλλον, pearl, cron jobs, cache, συμπίεσης δεδομένων κλπ.

Λειτουργικό σύστημα.

Στην Insert, όταν έχει να κάνει με web hosting, θεωρούμε τα Unix Based συστήματα μονόδρομο όσο κάθετο και αν ακούγεται αυτό. Windows based server θα χρησιμοποιήσει κάποιος που για κάποιο ανεξήγητο λόγο έχει γράψει το site του σε asp.

Κόστος.

Μην περιμένετε με κόστη όπως 30 και 40 ευρώ το χρόνο να έχετε αξιοπιστία στο web hosting της εταιρείας σας. Πιθανότατα θα είστε σε κάποιον virtual server ο οποίος μοιράζεται τα κανάλια του με άλλους virtual servers στο ίδιο μηχάνημα. Άλλοτε το site σας θα τρέχει ικανοποιητικά και άλλοτε θα σέρνεται. Στην Insert έχουμε βρει τις αναλογίες και τα πατήματα ώστε να παρέχουμε σε πολύ δίκαιες τιμές ποιοτικές, πλήρεις υπηρεσίες web hosting πάντα σε dedicated servers.